Новини

05май
2020

АЛД АУТОМОТИВ И POLESTAR АНОНСИРАТ СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО ЗА НАПЪЛНО ДИГИТАЛНИ ЛИЗИНГОВИ УСЛУГИ В ЕВРОПА

АЛД АУТОМОТИВ И POLESTAR АНОНСИРАТ СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО ЗА НАПЪЛНО ДИГИТАЛНИ ЛИЗИНГОВИ УСЛУГИ В ЕВРОПА

АЛД Аутомотив, лидерът в предоставянето на лизинг на автомобили в Европа, и Polestar, съвременната марка електрически автомобили, успешно стартираха стратегическо сътрудничество за предоставяне на оферти и услуги за оперативен лизинг на клиентите на Polestar чрез изцяло цифрово онлайн решение. Така вече в Белгия, Холандия и Германия, частните лица могат да персонализират и поръчат Polestar 2, първият автомобил с пълна електрическа обем на Polestar, чрез напълно цифрова платформа. Предложението ще бъде разширено за корпоративни клиенти през следващите седмици, както и във Великобритания.

Polestar 2 е премиум електрически пърформанс автомобил. При пускането на пазара  автомобилът има задвижване с мощност 300 кВт и голям акумулатор от 78 кВтч, предлагащ гъвкавост на пробега и динамично задвижване. Дългоочакваната инфотенмънт система работи с Android Automotive OS. Ключово в предложението на марката е безпроблемното купуване и изживяване. То е с фокус върху дигиталното, но подкрепено от Polestar Spaces, нова концепция за търговия на дребно, която поставя марката в сърцето на ключовите градове на всички пазари, в които брандът навлиза, чрез високоефективни специалисти.

Лизинговите пакети се предлагат за гъвкави срокове и пробег и договорът се управлява изцяло онлайн от ALD Automotive от кредитната оценка до електронното подписване на договора. ALD Automotive ще управлява лизинга за срока на договора.
Polestar 2 следва успешното стартиране на Polestar 1, нискообемен електрически хибриден хибрид GT, който има най-дългия електрически пробег от всеки производствен хибриден автомобил в света. Polestar 2 беше показан през 2019 г. като първият изцяло електрически премиум автомобил с по-голям обем, проектиран да се състезава в нивото на Tesla Model 3. Polestar е съвместно собственост на Volvo Car Group и Zhejiang Geely Holding и в резултат на това се възползва от значителна икономия от мащаба. Това улеснява успешното проектиране, разработване и производство на автомобили с отделни марки с електрически характеристики.

„Ключово за нашето предложение като марка за електрически автомобили с високо представяне е възможността ни да предоставим безпроблемен процес на покупка и изживяване на клиента“, заяви Майк Уитингтън, Ръководител на отдел „Продажби“ в Polestar. „ALD Automotive ни предоставя платформата и инструментите, от които се нуждаем уверено да стартираме нашия онлайн модел на продажби за оперативен лизинг и подход с фокус върху дигиталната сфера.“

„Гордеем се, че си партнираме с Polestar за пускането на това уникално онлайн предложение благодарение на нашата водеща на пазара дигитална инфраструктура и експертиза“, потвърждава Джон Сафрет, Заместник изпълнителен директор на ALD. „Това стратегическо партньорство допринася за стратегията ни за устойчив растеж като ключов участник в енергийния преход, както и напълно подкрепя нашия ангажимент за предоставяне на иновативни и гъвкави решения за мобилност.“
 

КОНТАКТ С НАС
+359 2 802 61 20